Transpiratia palmelor in timpul intrevederilor sociale

O multime de oameni au tendinta de a a avea plame transpirate in timpul adunarilor sociale. Acest lucru se intampla in mai multe randuri, cum ar fi in timp ce dati cuvantari, participati la interviuri si chiar mergeti la prima intalnire. Nervozitatea este cea mai mare parte cauzata de teama oamenilor de a se face de ras in timpul intalnirilor publice. Aceasta nervozitate poate duce la palmele transpirate care pot duce la sabotarea primelor impresii.

Cauzele palmelor transpirate

Anxietate si nervozitate
Nervozitatea, stresul si anxietatea sunt unele dintre principalele cauze ale mainilor transpirate. In majoritatea cazurilor, mainile incep sa se transpire inainte de a face o prezentare in fata unui public sau cand se intampla prima intalnire. De exemplu, in timpul unei prezentari, oamenii de multe ori simt ca nu au abilitatile necesare pentru a prezenta prezentarea si acest lucru duce la nervozitate.

Nervozitatea, stresul si anxietatea sunt sentimente care pot declansa o reactie de luptain corpul uman. Aceasta duce la eliberarea hormonilor de stres cunoscuti sub numele de epinefrina si cortizol. In timp ce hormonii sunt meniti sa ajute o persoana sa faca fata situatiei care ii ingreuneaza, ei conduc la o crestere a temperaturii corpului. O crestere a temperaturii corpului va duce la transpiratie pentru a regla cresterea temperaturii. Prin urmare, nervozitatea duce la activarea glandelor sudoripare.

 

Hiperhidroza
Hiperhidroza, denumita si sudorhea sau polihidroza, este o afectiune care duce la transpiratie excesiva. Transpiratia poate afecta o anumita zona a corpului, cum ar fi palmele. Desi starea nu pune viata in pericol, poate duce la disconfort, traume psihologice si jena.

Excesul de transpiratie asociat cu hiperhidroza este in mare parte activ in axile, in zona mainii si picioarelor, datorita concentratiei relativ ridicate de glande producatoare de transpiratie in aceste zone ale corpului. Poate fi prezent din momentul nasterii sau se poate dezvolta intr-un stadiu ulterior al vietii. Cu toate acestea, aceasta problema incepe mai ales in anii adolescentei unei persoane.