Succesul lui DJ Khaled

Copilul unor migranti palestinieni, Khaled a petrecut primii ani de viata in New Orleans, Louisiana. Parintii sai erau muzicieni si cantau in mod regulat muzica araba. Khaled s-a indragostit si el de muzica, iar primul sau idol a fost Michael Jackson, dar treptat, de-a lungul unei perioade, el si-a manifestat interesul pentru hip-hop. Parintii sai l-au sustinut in muzica, dar familia sa a trebuit sa se mute la Orlando, Florida, unde, la varsta de 13 ani, a inceput sa-si dea seama ca ii place sa fie DJ.

Din cauza dificultatilor financiare, familia lui Khaled s-a intors in New Orleans. In timp ce era inca un tanar, Khaled a inceput repede sa lucreze la studioul de muzica de la Odyssey si a inceput sa se imprieteneasca cu rapperii tineri, cum ar fi Birdman si Lil Wayne. Marcello Valenzano si Andre Lyon, care se aflau pe punctul de a parasi orasul si de a deveni cunoscut sub numele de duo de productie Cool & Dre, au fost incantati de Khaled. El si-a facut drumul pentru a deveni Radio DJ-ul numarul unu, si a inceput sa colaboreze cu toata lumea din domeniu.

Albumul sau de debut Listennn a fost lansat pe 6 iunie 2006 de Koch Records. Desi a fost un succes bland, de atunci nu s-a mai uitat niciodata. A continuat sa apara in Top 20 al rap chart-ului Billboard si, la fel ca toate hiturile Khaled care au urmat, a implicat mai multi rapperi. Khaled a ramas cu Koch pentru alte trei albume: „We Takin ‘Over”, „I’m So Hood”, „Out Here Grindin” si „All I Do Win”. Au fost facute cu un total combinat de 14 rapperi si 7 producatori, iar Khaled a castigat in timp mai multe certificari de aur si platina.

La sfarsitul anului 2015-16, o serie de clipuri Snapchat ale lui Khaled care detaliaza „cheia succesului” au primit o atentie deosebita pe internet datorita personajelor sale mai mari decat cele de viata. Aceasta noua recunoastere online l-a determinat sa castige popularitate, devenind un „fenomen pe internet”. Indiferent de cat de cunoscut este, popularitatea sa creste doar. Cuvintele lui devin citate in aceste zile si mii de oameni cauta citatele DJ Khaled. Publicat la: https://www.isnare.com/?aid=1960261&ca=Entertainment

In 2016, el a scris o carte numita The Keys, ce cuprinde opiniile sale despre succes, povestiri despre viata reala si despre industrie.