Soferi de masini si motociclisti

Respondentii au fost intrebati daca au fost de acord cu privire la modul in care soferii de masini se simt fata de motociclisti, iar un procent cuprinzator de 80% au declarat ca „soferii auto au o opinie negativa asupra motociclistilor”. Se pare ca principalele probleme pe care le au soferii de masini sunt faptul ca ii vad pe motociclisti ca fiind nechibzuitori si repede sa dea vina pe soferii de masini.

De ce motociclistii nu le prefera soferii de masini

Cand au fost intrebati cum se simt motociclistii atunci cand calatoresc in imediata apropiere cu o masina, 48% au declarat ca, uneori, s-au simtit ingrijorati de siguranta, in timp ce 42% se simt adesea ingrijorati. Pana la 79% au declarat ca sunt deosebit de vigilenti sa vegheze pentru ca soferii tind sa nu acorde atentie drumului si peste jumatate au afirmat ca soferii aveau mai multe sanse sa le taie calea/ sa efectueze manevre periculoase pe sosea.

Cine este cel mai distras

Atunci cand li s-a cerut sa plaseze cine este cel mai probabil distras pe drumuri, autoutilitarele au fost plasate mai intai in fata masinilor si apoi motociclistii in al treilea rand. Este evident ca motociclistii vor fi cei mai concentrati pe drumuri, dar sondajul arata clar ca distragerea si punerea in pericol a altor participanti la trafic reprezinta o preocupare uriasa pentru motociclisti, care este usor de inteles atunci cand considerati ca motociclistii sunt un grup vulnerabil fara protectie ca soferii de masini au.

Relatia negativa dintre motociclisti si soferii de masini merge inapoi mult si probabil va continua pentru viitorul prevazut. Este inevitabil ca participantii la trafic sa se planga de alti participanti la trafic, in special atunci cand folosesc o alta forma de transport, dar este clar ca siguranta si responsabilitatea pe drum este esentiala, iar toti participantii la trafic trebuie sa isi concentreze atentia si sa arate respect indiferent cat de mult multe roti au.