Sfaturi pentru achizitionarea primei locuinte

Exista o teama atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei prime locuinte, dar este posibil sa obtineti o mare afacere fara a trebui sa va ocupati de prea multe aspecte necunoscute. Tot ce trebuie sa faceti este sa acordati atentie detaliilor si sa negociati pentru obtinerea celui mai bun pret de cumparare.

Angajeaza un agent imobiliar
In timp ce aveti optiunea de a achizitiona o casa fara a angaja un agent, intr-adevar nu ar trebui sa faceti acest lucru daca sunteti un cumparator fara experienta. Realitatea este ca exista multe lucruri despre achizitie pe care nu le cunoasteti. Beneficiile angajarii unui agent includ, printre altele, faptul ca agentii primesc accesul la noile anunturi de pe piata, agentul dvs. va fi fericit sa va conduca la respectivele locatii, un agent poate identifica preturile exagerate sau scumpe.

Cautati locuinta de care aveti nevoie
Gasirea casei potrivite pentru dvs. si membrii familiei dvs. poate fi mult mai obositoare decat pare la prima vedere. Acesta implica de obicei o multime de excursii la diferite proprietati, care va pot lasa sa va simtiti drenate. Este deseori mai bine sa programati mai putin de cinci case cand va aflati afara si cu casele de turism.

Gasiti un creditor
Este adesea o idee buna sa obtineti aprobarea prealabila pentru un imprumut in primele etape ale cautarii casei dumneavoastra. In acest fel, stiti exact ce este puterea dvs. de cumparare. De asemenea, va ofera mai multa credibilitate fata de vanzator, deoarece unii proprietari nu vor lua in considerare o oferta in cazul in care cumparatorul nu poate dovedi capacitatea sa de a obtine un imprumut pentru aceasta suma.

Fa o inspectie amanuntita
In functie de statul in care locuiti, este posibil sa puteti obtine o inspectie la domiciliu inainte de a face o oferta. In statele in care trebuie sa faceti mai intai o oferta, o inspectie la domiciliu va ofera dreptul de a rezilia contractul daca gasiti ceva ce nu va place. De asemenea, puteti cere vanzatorului sa faca reparatii daca apare ceva. Vanzatorul nu este obligat sa efectueze aceste reparatii prin lege, dar multi vor face reparatiile sugerate doar pentru a salva tranzactia.