Semne ale alcoolismului

Daca credeti ca puteti avea o problema cu alcoolul, asigurati-va ca va dati seama de dependenta dvs. Iata 5 semne de avertizare pentru dependenta de alcool.

 

Toleranta crescuta la alcool
In timp, corpul tau se obisnuieste cu cantitatea de alcool pe care o bei. Pentru cineva care nu bea mult, un pahar de vin sau un cocktail le ofera un zambet.

Este nevoie de mai mult alcool pentru a atinge acelasi nivel de zumzet sau de relaxare decat cel obisnuit? Bai mult mai mult decat altii fara sa te simti beat? Toleranta crescuta sau ridicata la alcool este un semn de avertizare ca bei prea mult.

Probleme cu control
Vei iesi cu prietenii si iti spui ca te vei opri la doua pahare de vin. Pana la sfarsitul noptii, iti dai seama ca ai avut mult mai mult in schimb. Aceasta este bautura potrivita si este deosebit de rau pentru sanatatea ta. O incapacitate de a controla cantitatea pe care o bei este un semn de alcoolism. Multi alcoolici nu pot opri consumul dupa una sau doua bauturi.

Bautura pe tot parcursul zilei
Te trezesti zguduit si putin razboinic, asa ca amesteci o Bloody Mary pentru a te usura prin dimineata aspra. A bea dimineata sau pe tot parcursul zilei este un semn al unei grave probleme de baut.

Daca aveti nevoie de alcool pentru a va trece pe parcursul zilei, aceasta este o problema. Mastile alcoolice care stau la baza problemelor precum depresia si anxietatea. In loc sa va confruntati cu aceste probleme, le ascundeti cu alcool.

Modificari fizice
Un nivel ridicat de alcool dauneaza corpului. Desi unii pot bea cantitati mari fara multe probleme fizice, majoritatea oamenilor nu pot. Exista semne fizice ca aveti o problema de baut, cum ar fi:

  • Balonare excesiva, constanta pe fata si corp
  • Dureri de stomac
  • Crestere in greutate

Semne de retragere atunci cand nu bei
Semnele de retragere includ anxietate, maini agitate, greata, varsaturi si transpiratie excesiva. O retragere mai grava include halucinatii si convulsii. Cititi mai multe despre simptomele de retragere a alcoolului.