Scapati de dependenta social media

Va amintiti ce a fost viata inainte de a prelua mediile sociale? Raspunsul probabil ca nu vi-l amintiti! Este corect sa spunem ca majoritatea dintre noi petrecem prea mult timp verificand diferitele noastre platforme media sociale pe telefoanele noastre in aceste zile. Chiar si atunci cand lucrati in birou, este posibil sa fiti in continuare deschis pe o fereastra in fundal, pentru a putea lua un varf mascat ori de cate ori aveti ocazia.

Desigur, mass-media social ar putea fi distractiv, dar exista si o multime de studii care arata ca poate avea un efect daunator asupra sanatatii noastre mintale. Aceasta deoarece incurajeaza compararea continua cu altii.

Credeti ca este timpul sa va impiedicati utilizarea social media? Iata doua sfaturi utile care va pot ajuta.

Dezactivati notificarile Push

Va simtiti mereu obligat sa deschideti o aplicatie ori de cate ori va trimite o notificare push? Daca da, puteti beneficia de oprirea acestor tipuri de notificari. Ar trebui sa puteti face acest lucru in setarile aplicatiei. Daca aceasta nu pare sa functioneze, veti putea sa le blocati utilizand setarile telefonului. Odata ce ati facut acest lucru, nu veti simti nevoia de a verifica atat de des diferitele dvs. profiluri si fluxuri de stiri!

 

Gasiti un nou hobby

Poate distragerea atentiei dvs. de la mediile sociale va va ajuta sa va reduceti utilizarea? Una dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este de a gasi un nou hobby. De exemplu, ati putea dori sa incercati sa va imbogatiti si sa incepeti sa alergati sau sa va alaturati la sala de sport. Daca nu sunteti deosebit de sportiv, ati putea vedea daca exista un grup de carte locala care ar putea fi interesat sa va alaturati. Cele mai multe hobby-uri pe care le-ati umple timpul, cu atat mai putin timp va trebui sa pierdeti pe social media.

 

Mult noroc de a trece peste dependenta de social media!