Peste 20 de ani

Daca vorbesti anilor, s-ar putea sa te faci auzit sau sa ramai surd. Daca faci propuneri unui balot de ani, e posibil sa devii un refuzat al propriului ţel. Daca îi inchipui sau reinventezi, poti semana cu ei. Sau poti sa-i numeri, imprumutând degetele unor maini slobode. Peste 20 de ani poate cei cei fac promisiuni nu o mai uite de ele, inainte sa le rosteasca. Peste 20 de ani poate vom spune altora ca au crescut suficient, dar degeaba.

Pulsand inima din pantaloni pana in dinti, ne vom asuma poate gesturile picante. Cu care am iutit biografiile unora, mintindu-le basme a caror chirie depasea bugetul nostru, saturat de imprumuturi. Peste 20 de ani poate vom alege sa nu mai scornim planuri, gogosi,  tromboane si fantasmagorii. Ci sa traim dupa planul altuia, simtindu-ne norocosi ca suntem parte a lui. Peste 20 de ani poate vom da importanta unei zi din viata cuiva şi nu-i vom mai pretinde moartea intregii vieti.

Peste 20 de ani poate n-o sa ne mai grabim ca niste voiajori sa antrenam insufletirea, insangerand-o pentru animatie. Peste 20 de ani poate vom renunta sa sugem ridurile, inversunati sa clonam tineretea. Ci, vom fi mai batrani, prin imbinarea placuta a formelor cu intelepciunea si eleganta. Peste 20 de ani poate vom dirija ingrijit mersul celor pe care acum 20 de ani, i-am sadit pentru liniste si implinire.

Peste 20 de ani poate nu vom mai alerga cu gura deschisa dupa fericire. Si in vreme ce ea zboara, noi sa mestecam surogate, imitatii frauduloase, contrafaceri ieftine, preparate false, dar frumoase. Peste 20 de ani poate nu vom mai cantari cat de prosti am fost, ci cat am invatat din prostiile noastre. Peste 20 de ani poate vom refuza sugestiile luxos impachetate, apetisante, tentante, de-a gata.

Stiind ca satisfac orgolii, pofte, perioade determinate. Poate peste 20 de ani vom fi impacati cu noi, cu ce am strans. Si nu vom cauta reimprospatari anonime, incapabili fiind sa suflam in focul ce l-am aprins constient, candva. Peste 20 de ani poate vom spune „Buna dimineata!” . Voit, tare, intentionat, unei persoane care ne-a suportat 20 de ani. Si care timp de 20 de ani a ales sa vorbeasca anilor, ramanand surd, refuzat, imprumutat. Dar mereu reinventat.