Pasi spre sporirea increderii in propria persoana – III

Urmati postura corecta

In afara de a te curata si de a urma un stil de viata sanatos, trebuie sa fii atent si la postura ta. Te gasesti ghemuit inconstient? Daca esti, atunci este timpul sa-ti scuturi umerii si sa-i asculti. Sa presupunem ca vedeti doi oameni mergand impreuna pe strada. Primul merge cu spatele aplecat si cu capul in jos. Intre timp, celalalt merge cu o postura adecvata si cu capul sus. Cine crezi ca arata mai increzator?

O persoana care urmeaza o postura adecvata va arata mai increzatoare in comparatie cu o persoana inclinata. Acest lucru poate fi o provocare, mai ales daca natura meseriei tale este sa stai la un birou timp de 8 ore. Dar nu este prea tarziu sa o iei de la capat si sa te exersezi pentru posturi adecvate in sezut si in picioare. Asadar, ridica umerii si incepe sa faci niste exercitii de postura .

Fii auto-compatimitor

In timp ce esti plin de compasiune pentru ceilalti, nu uita sa fii si tu plin de compasiune pentru tine. A fi compatimitor inseamna a te ierta pe tine insuti ori de cate ori ai gresit, ai esuat sau ai luat decizii gresite. Nu fi prea dur cu tine. Lumea este deja suficient de grea. Mult mai mult, nu te critica, mai ales in fata altor persoane, pentru a usura situatia. A fi dur cu tine nu-ti va face niciodata niciun bine si, in schimb, iti va prabusi increderea castigata.

Acceptati faptul ca toata lumea poate deranja. Luati-va greselile ca pe o oportunitate de a creste si de a afla mai multe. Exista o multime de spatiu pentru crestere in fiecare zi. Accepta-ti greselile, mergi mai departe si fii o persoana mai buna.

Incheierea

Nimeni in aceasta viata nu s-a nascut cu o incredere incomensurabila. Daca vezi pe cineva cu incredere in sine incredibila, inseamna ca acea persoana a muncit din greu in construirea ei de ani de zile. A fi increzator nu este ceva ce primesti de la alti oameni. In schimb, este ceva ce primesti din interior. Urmand aceste sfaturi esentiale de mai sus, incepeti foarte bine sa va construiti increderea, astfel incat sa puteti face cu frica orice provocare pe care lumea o va arunca asupra voastra.