Obiceiuri care iti pot deteriora parul

Parul este o coroana pentru toata lumea, in special pentru femei. Parul care este lung si bine intretinut va da o impresie minunata pentru dvs. Prin urmare, ar trebui sa acordati mai multa atentie sanatatii parului, astfel incat sa aratati perfect in fata altor persoane. Activitatile zilnice in aer liber pot deteriora sanatatea parului. Lumina directa a soarelui nu va afecteaza numai parul, ci si celelalte parti ale corpului. Si apoi fumul, praful si alte impuritati ar putea, de asemenea, sa aiba un impact negativ asupra parului. Nu numai activitatea in aer liber va poate deteriora parul, ci si o multime de obiceiuri pe care le practicati in fiecare zi, in confortul propriei locuinte.

1. Baie cu apa fierbinte
Nu numai activitatea in aer liber poate deteriora parul, dar activitatea din camera, cum ar fi o baie cu apa calda, s-a dovedit a fi capabila sa va deterioreze parul. Este adevarat ca o baie cu apa calda este relaxanta si va rasfata, insa aceasta poate afecta calitatea parului, deoarece apa calda poate elimina continutul de uleiuri naturale prezente pe scalp si poate provoca parul si scalpul sa devina uscat.

2. Alegeti perna gresita
Cand dormi este foarte convenabil sa folosesti o perna. Dar, stiai ca pernele iti pot deteriora parul? Perna actuala este realizata din materiale care va pot deteriora parul. De aceea, va recomandam sa utilizati o perna cu haina de matase, pentru a nu va deteriora parul.

3. Pieptanarea prea dura
Poate nu v-ati gandit la asta, dar s-ar putea sa va pieptanati parul dur. Acest obicei nu este deloc benefic pentru par si ii afecteaza aspectul in mod semnificativ. Asadar, trebuie sa invatati sa aveti grija de podoaba capilara, daca vreti sa va bucurati de ea timp indelungat.

4. Purtati parul prea strans
Poate ca esti o femeie careia ii place parul legat. Mai ales daca parul este lung. Bineinteles, nu conteaza daca iti tai parul, dar daca te legi prea tare, atunci poti sa provoci caderea parului si sa il faci sa se rupa. Alegeti materialele potrivite pentru a lega parului lejer, astfel incat sa nu-l deteriorati.

5. Utilizati frecvent unelte de coafare
Se pare ca instrumentele de styling pot avea un impact negativ asupra sanatatii parului. Caldura utilizata de produsele de coafat poate afecta captuseala parului. Prin urmare, inainte de a utiliza instrumentul de coafare trebuie sa acordati atentie modului in care trebuie sa-l utilizati, dar si sa folositi produse de protectie potrivite. Este important, de asemenea, sa nu folositi aceste instrumente regulat, ci la un interval de timp care sa va permita sa pastrati parul sanatos si frumos.