Obezitatea la romani

Inspirat de articolul lui Cristian Orgonas, as dori sa scriu si eu cateva randuri despre acest subiect.

Se pare ca ponderea grasilor in randul populatiei si, din pacate, mai ales la copii, a crescut alarmant in ultimii ani.

Se aud diverse voci care sustin ca vinovati pentru aceasta situatie ar fi sistemul de sanatate, capitalismul, reclamele, magazinele, lanturile de fast food, dependenta de masina, programul de lucru samd.

Dar, in realitate, problema obezitatii la populatie si la copii este una foarte banala si de bun simt: NU sunt de vina nici reclamele, nici capitalismul, nici sistemul (de sanatate), nici magazinele sau lanturile de fast-food; singurii vinovati sunt OAMENII, obezii si parintii de obezi (!!!).

Hai sa fim seriosi:

TOATA LUMEA (!!!) stie ca daca mananci carnati cu maioneza, hamburgeri, dulciuri, sucuri dulci carbogazoase ca un spart si nu faci miscare aproape deloc atunci TE VEI INGRASA (!!!).

La fel cum TOATA LUMEA (!!!) stie ca daca mananci mai usurel, preponderent legume, fructe, lactate, peste, sucuri naturale (sau apa) si faci miscare regulat atunci NU TE VEI INGRASA (!!!).

Repet: TOATA LUMEA stie aceste lucruri banale, dar tuturor le vine mult mai usor sa dea vina pe factori externi si intre timp sa mai manance un sandwich de 1 kg sau un lighean de popcorn in fata televizorului, asteptand ca Boc sa dea o lege prin care toata lumea sa aiba acces gratuit la liposuctie :P .

Asa ca nu mai cautati vinovatii! Cine se simte din articol (ca este obez sau are un copil obez) sa faca bine sa manance mai putin si mai sanatos si sa faca mai multa miscare. Da, e atat de simplu: mananca mai putin si mai sanatos si fa miscare mai multa.