Modalitati de a curata cuptorul incorporabil

Dupa luni intregi in care ti-ai folosit cuptorul incorporabil pentru prajire si coacere, acesta tinde sa devina destul de murdar. Grasimile construite si alimentele carburate se acumuleaza si se transforma in carbon, provocand un miros puternic de ardere la gatit. Permitandu-i cuptorului sa ramana acoperit cu carbon, iti poate afecta mancarea si se poate transforma in pericol de incendiu. Iata cateva instructiuni in legatura cu diverse modalitati in care iti poti curata cuptorul incorporabil, indiferent daca acesta are sau nu o optiune de auto-curatare:

Stabileste ce tip de cuptor incorporabil ai

Exista cateva tipuri standard de cuptoare si fiecare dintre acestea necesita metode de curatare diferite.

Cuptoarele cu autocuratare au o caracteristica speciala care iti permite sa incalzesti cuptorul la o temperatura atat de ridicata incat hrana si grasimea construita se transforma in cenusa. Cuptoarele texturate sau cele de curatare continua au un strat de portelan care este proiectat pentru a arde alimentele varsate in timp ce utilizezi cuptorul pentru coacere. Cuptoarele normale ce nu detin aceste caracteristici trebuie curatate in mod regulat cu mana.

Pregateste-te sa cureti cuptorul incorporabil

Alege un timp anume pentru a curata cuptorul atunci cand zona ta de bucatarie este cel putin activa. Pastreaza copiii si animalele de companie departe de bucatarie in timp ce te vei ocupa de curatarea cuptorului incorporabil. Acesta se incalzeste la o temperatura foarte ridicata si tinde sa confere un miros arzator.

Deschide ferestrele pentru a ventila bucataria, astfel incat familia ta sa nu inhaleze fumul.

Scoate rafturile cuptorului incorporabil

Aseaza-le intr-o chiuveta plina cu apa calda, amestecata cu cateva picaturi de lichid de spalat vase, pentru a le absorbi.

Porneste modelul de autocuratare al cuptorului

Acesta ar trebui sa blocheze usa cuptorului si sa incalzeasca cuptorul la temperaturi cuprinse intre 800 si 900 de grade Celsius. Asigura-te ca usa cuptorului este blocata inainte de a incepe sa cureti cuptorul. Daca blocajul nu functioneaza, poti folosi banda de mascare sau alt fel de bariera pe usa cuptorului, astfel incat familia ta sa nu stie ca aceasta este deschisa. Cuptorul se va curata de la 2 pana la 6 ore, timp in care grasimea si mancarea arsa se vor transforma intr-o cenusa cenusie.

Este indicat sa lasi cuptorul sa se raceasca cel putin doua ore dupa ciclul de curatare.

Deschide usa cuptorului

Scoate cenusa cu o perie mica si un praf. Sterge apoi cuptorul curat cu o carpa umeda.