Moda anilor 90 revine in haine

HAINE IN STILUL ANILOR 80
Revenirea imbracamintei si a recuzitatilor din anii ’90 este un pic mai discret, pur si simplu pentru ca ceea ce a fost introdus in aceasta perioada, in mod surprinzator, a devenit o parte consistenta a culturii in deceniile urmatoare. Polaroidele sunt la fel de populare acum ca si la mijlocul anilor 2000, iar blugi cu talie inalta au ramas o alegere sensibila de moda. Skateboard-urile robuste de croaziera racoritoare sunt la fel de integrate culturii de patinaj ca si cand au explodat la inceputul anilor ’90. Singurul lucru care pare sa fi cazut din voga si care are ocazia sa se intoarca in mod corespunzator este aspectul de grunge – parul dezordonat, nici machiajul, puloverele tricotate, blugi sfasiat si adidatii rasuciti.

SENSE FASHION
In timp ce suntem pe tema hainelor, ar trebui sa abordam, probabil, aspecte legate de moda din anii ’90 in detaliu. Fenomenul de grunge, cand vine vorba de imbracaminte, a fost produsul timpului sau – in special conditii economice dure. Aspectul minimalist, dezordonat al elegantei „fara adapost” s-a transformat intr-un amestec de necesitate si de afirmatie: copiii erau pe deplin constienti de ceea ce aduceau noile vremuri si il imbratiseaza ca antidot de exces. Stilul a explodat de la punctul sau focal din SUA de la mijlocul rasaritului si s-a raspandit in intreaga lume ca focul de foc.

Resturile acestui lucru pot fi resimtite pana in ziua de azi si se reflecta prin diferite piese de imbracaminte care au o revenire serioasa: peste ciorapi de genunchi, cosuri, camasi fara maneci, pulovere indoite, blugi taiati tuns, sandvise si adidasi. Adaugati la aceasta o frunza de ruj inchis de fructe de padure intunecata, tunsori de imbracaminte si panglici si sunteti gata sa intrati in deceniul urmator pregatit, in stilul anilor 90.