Mituri despre fibroame care va pot impiedica sa traiti in mod normal

Fibrele uterine sunt inconjurate de numeroase mituri, cea mai mare dintre acestea fiind faptul ca acestea duc la cancer. In timp ce unele fibroame sunt intr-adevar legate de boli grave, 99% dintre acestea sunt non-canceroase. Atunci cand acestea sunt diagnosticate cu fibroame, femeile incep sa se ingrijoreze si sa-si schimbe stilul de viata datorita cantitatii enorme de dezinformare disponibila online pentru aceasta conditie.

Iata cateva dintre cele mai frecvente mituri despre fibroame care va pot impiedica sa traiti o viata normala.

FIBROMUL ESTE O TUMOARE CANCEROASA
Conform expertilor in fibroame, mai putin de 0,01% din toate fibroamele sunt canceroase. Suferind de aceasta conditie, care este foarte comuna, nu inseamna ca veti dezvolta cancer. Adevarul este ca exista factori specifici care va fac predispusi la cancerul endometrial, dar fibroamele nu sunt una dintre ele si nici nu sunt responsabile de tesuturile canceroase.

FIBROZII SUNT PREVENITI DE LA INCALCAREA PREGNANTULUI
Fibroamele va pot impiedica sa ramaneti gravida, daca sunt foarte mari sau situate intr-o anumita zona. Dar aceasta problema este rara si majoritatea femeilor nu stiu nici macar ca au fibroame, cu exceptia cazului in care fac obiectul unor examene medicale care le pot detecta.

Fibroamele va pot impiedica doar sa ramaneti gravida daca liniile interioare ale uterului nu pot fi implantate. O alta situatie in care fibroamele pot duce la avorturi este atunci cand fibroamele sunt foarte mari si sunt situate pe colul uterin sau in apropierea tuburilor uterine. Toate intr-una, avand fibroame, nu este un obstacol in fata conceperii.

Chirurgia nu este singura optiune in cazul in care medicul dumneavoastra decide ca trebuie sa tratati fibroamele. In plus, histerectomia este discutata numai in cele mai grave cazuri, cand toate tratamentele alternative au esuat. Simptomele fibroide pot fi abordate cu medicamente si alte proceduri chirurgicale.

FIBROMUL CRESTE
Fibroamele sunt influentate de hormoni, iar cresterea lor este controlata direct de cantitatea de estrogen si progesteron din organism. De aceea cresc in timpul sarcinii si se opresc din crestere dupa menopauza.

Inainte de a incepe sa va ingrijorati despre viata dvs. dupa ce ati fost diagnosticata cu fibroame sau va faceti griji pentru fluxul lunar greu, considerand ca este un semn de fibroame, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra. Ei va pot spune adevarul despre starea dumneavoastra si puteti decide impreuna cu dumneavoastra ce sa faceti in continuare.