Lucruri de facut in vacanta din Bhopal

Bhopal este capitala Madhya Pradesh si este situata intre doua lacuri uimitoare. Orasul are amestecul potrivit al culturii, al patrimoniului, precum si al vietii moderne. Aici sunt gazduite cateva moschei maiestuoase care prezinta arhitectura clasica Mughal. Printre exemplele acestei uimitoare arhitecturi Mughal se numara Moti Masjid si Taj-Ul-Masjid, una dintre cele mai mari moschei din India.

In afara de unele moschei stralucitoare, orasul va va atrage atentia si prin muzeele sale, incredibil de frumoase havelis impreuna cu mancarea Nawabi, care este iubita si savurata de multe produse alimentare. De asemenea, Bhopal este, de asemenea, un centru cultural al Indiei, cu unele dintre cele mai remarcabile centre de arta performante din oras. In mod obisnuit denumit „Orasul Lacurilor”, Bhopal este considerat „cel mai ecologic oras din India” si consta din diverse locuri turistice pentru turisti. Acest oras intins, care se indreapta spre viitor, cu un patrimoniu bogat, impreuna cu o istorie vibranta, va ofera deja destule motive pentru a va rezerva zborurile de la Delhi la Bhopal cat mai curand posibil si pentru a vizita toate aceste locuri.

Vizitati Muzeul National al Omenirii

De asemenea, cunoscut ca Indira Gandhi Rashtriya Manav Sangrahalaya, acest muzeu a fost infiintat in 1985. Spread peste 200 de hectare, aceasta atractie turistica se afla pe dealurile Shyamala. Muzeul este bine conceput si reflecta revolutia omenirii. De asemenea, cunoscut sub numele de Muzeul Tribal Habitat, turistii se bucura de cunoasterea diferitelor culturi tribale, care sunt raspandite in intreaga India. In afara de aceasta, prezentarea in forma de viata a locuintelor lor ofera o perspectiva asupra caracteristicilor arhitecturale unice ale tribalelor. In plus, muzeul are colectii fantastice care semnifica cultura tribala din diferite parti ale tarii.

Cumparaturi in Bhopal

Pe langa vizitarea obiectivelor turistice, cumparaturile pe pietele aglomerate si magazinele de suveniruri din New Market si Orasul Vechi din Bhopal ar trebui sa fie pe lista tuturor gainilor care viziteaza acest oras. Bhopal va ofera sansa de a va rasfata intr-un sentiment de cumparaturi, deoarece exista o multime de magazine care ofera diferite soiuri de produse la preturi rezonabile. Unele dintre cele mai fantastice locuri de cumparaturi din Bhopal includ Bittan Market Haat, DB City Mall, Ashima Mall, Gandhi Market, Chowk Bazaar si Century 21 Mall.

Preparate de degustat in Bhopal

Bucataria din Bhopal datoreaza foarte mult domniei musulmane prelungite din zona. Exista diferite tipuri de keemas si kebab-uri in bucataria din Bhopal. Unele dintre cele mai bune feluri de mancare condimentate pe care trebuie sa le incercati in Bhopal sunt spicey achar gosht, korma, biriyani pilaf, kebaburi suculente si keema. Chiar daca Bhopal este faimos pentru feluri de mancare delicioase din carne, exista si diferite feluri de mancare vegetariana, care sunt iubite aici, cum ar fi pulaos si kebab-urile de legume. Unele preparate care sunt celebre in toata tara si care sunt considerate exclusive sunt Bhopali paan, sheek kebab si bafla.