Gropile din Romania fac viata grea jantelor de pe masina

Daca in trecut visul oricarui barbat era sa conduca o masina cu multi cai putere, de preferat BMW, acum aceasta a devenit sa nu mai intampine prea multe gropi.

Indiferent de orasul in care locuim, jantele masinilor au de suferit fie ca lovim din plin o groapa sau ne urcam masina pe o bordura, astfel interventia la un service specializat va deveni inevitabila.

Un atelier de reconditionari jante pentru autoturisme a devenit astfel foarte cautat in randul soferilor auto, masinile de roluit si indreptatarea jantelor fiind folosita la foc automat de vulcanizatori. Insa diferenta de pret si de operatiune este facuta de felul indoirii jantei care influenteaza etanasarea rotii pe cauciuc.

In primul rand,  ne putem lovi de o indoire a jantelor in care aerul scapa din anvelopa, iar in al doilea rand exista cele care doar se vad cu ochiul liber dar nu schimba cu nimic modul in care o roata poate fi etansata.

Daca ai jante din aliaj trebuie sa aflii ca indreptarea jantelor se face la cald, iar zona care a fost strambata trebuie incalzita cu un instrument special.

Aceasta se face sub influenta unei prese hidraulice, iar la un service auto dispui de toate aceste operatiuni la preturi de nimic! De exemplu, in Bucuresti exista unele service-uri care fac indreptarile de jante indiferent de dimensiunea acestora la doar 29 lei! In alte orase, preturile sunt ceva mai crescute, dar nu depasesc cu mult 40 lei!

Jantele de aliaj, ne spun specialistii, sunt mult mai rezistente decat cele de tabla, materialul fiind diferit, cele din tabla fiind mai predispuse la indoire sau ruginire.

De altfel, acest lucru deosebeste si tarifele la o vulcanizare dintr-un service auto, operatiunile pe jantele de aliaj fiind mai costisitoare cu pana la 40-50 lei fata de cele de tabla. In primul rand rezistenta, in al doilea rand procedeul pe care se opereaza face diferenta de pret.

Insa, un sofer auto iscusit  va cauta cu siguranta tot ce este mai bun pentru echiparea masinii sale, iar informatia reprezinta aici punctul forte pentru achizitionarea de jante de inalta calitate.

Daca in strainatate carosabilul nu cauzeaza neplaceri prea mari, noua ne scoate din buzunar o suma consistenta de bani anual, dar acest lucru este inevitabil, iar la cel mai mic semn este de preferat sa abordam un service auto.

Chiar daca dupa o perioada scurta jantele nu mai sunt perfect rotunde nu trebuie sa ne facem griji deoarece aparatele de inalta precizie le vor restaura.