Greseli financiare de evitat

Pentru marea majoritate a oamenilor, economisirea de bani este o abilitate care necesita timp pentru a invata si necesita o autodisciplina considerabila. In timp ce anumite plati sunt absolut necesare, cum ar fi chiria si facturile de utilitati, marea majoritate a cheltuielilor noastre zilnice nu sunt recurente. Ele sunt voluntare, chiar daca ele pot parea vitale pentru existenta dvs. de zi cu zi. Pe langa cheltuielile zilnice inutile, exista si alte greseli financiare mult mai grave, pe care oamenii le fac in fiecare zi. Prin examinarea acestor posibile greseli, puteti evita caderea in datorii, faliment sau alte capcane financiare.

Cheltuirea banilor pe dorinte in loc de nevoi 

Desi poate parea ca aveti nevoie de avocado pentru toate sandwich-urile si burrito-urile, in realitate lucrurile nu stau asa, chiar daca ar putea sa va transforme masa intr-un mod marginal mai sanatos. In timp ce cativa lei nu par o multime de bani, in timp costul de avocado in plus se poate adauga intr-adevar. Invatati sa distingeti „dorintele” de „nevoile” dvs.. Acesta este un pas vital spre imbunatatirea finantelor personale. Odata ce ati taiat mai multe „dorinte” din cheltuielile zilnice, veti observa scurtarea tranzactiilor dvs. bancare, iar soldul va creste constant.

 

Prea multe abonamente

De la calitatea de membru la sala de sport, consumabile de ingrijire, la servicii de streaming, exista un numar aparent nelimitat de lucruri la care va puteti abona. Cu atat de multe abonamente, poate fi usor sa uiti ca v-ati inscris pentru mai multe abonamente pe care nu le foloiti de fapt. Fara a verifica cu atentie situatia dvs. bancara, poate fi dificil de observat ca intre 50 si 200 de lei sunt in mod liniar goliti din contul dvs. in fiecare luna pe servicii pe care nici macar nu le folositi.

Inexitenta unui buget

Indiferent cat de bogata ar putea fi o persoana, toata lumea poate folosi un buget. Bugetele va ajuta sa tineti evidenta cheltuielilor, sa identificati achizitiile inutile si sa puneti bani in contul curent si alte conturi de economii. Exista multe moduri diferite in care puteti crea un buget si nenumarate instrumente si aplicatii disponibile pe internet care va pot ajuta sa tineti evidenta banilor intr-un mod simplu.