Gradi

Vine azi coana rozy, injinera de nadejde la intreprindere, c-o falca in cer si una in pamant, tarand dupa ea o coala A4.
„fata mea, io o tai mai devreme ca iau drumu bejaniei…ma opresc la ikea. mi-au dat aia de la gradinita lista cu necesarul de rechizite pentru aia mica”
aia mica a fost convinsa cu greu de familie sa urmeze cursurile gradinitei, dupa ce la 3 ani, dupa 2 zile de gradi „particulara” , s-a intors muci acasa si a jurat ca ea nu mai calca p’acolo (pe motiv de caft si urlete prestate de tanara si licentiata educatoare),.
boooooooooon.
s-au straduit ai ei, au umblat, si-au facut relatii, au dat si au vazut-o inscrisa la o gradi de stat.
cum au aparut ele in peisaj (adekatelea, coana rozy si aia mica), doamna le-a intins emportanta o lista cu „minimum” necesar pentru ca aia mica sa-si poata desfasura „activitatea”.
lista?
aaaaaaaaaaa, ceva de nedescris.
lista noastra lunara de rechizite la hatai intreprinderea e mult mai modesta. parol.
zeci de dosare colorate, foi colorate, plicuri, role, mape, caltzi, goffre-uri….carioci, carti de colorat …toate jmekeriile posibile si imposibile…neaparat de la „ikea”. ca stie doamna ca acolo-s mishto.
i-am urat succes lu coana rozy si am rugat-o sa treaca mai intai pe la banca…sa scoata neste maruntish..asa, la fro 4-5 sute de lei .
io zic ca e de toata jena.