Februarie, februarie…

Haideti sa va spun o chestiune interesanta. Stiti ce-a zis Februarie catre Ianuarie, cand erau copile si se jucau cu pletele namoloase si nespalate ale timpului (tata lor, sa se stie)? Nu stiti? Pai sa va zic: Auzi tu, ianuarie, stii ce-as face eu daca-as fi in locul tau? As face sa inghete oala pe foc si vitelul in vaca. No. Ca sa stii, nu de alta.

No, imaginati-va domniile voastre cata prostie putea sa aiba in cap aceasta Februarie, si cata dementa pe centimetru patrat de personalitate. De eram in locul lui Ianuarie, ii tragem o palma de i se invarteau ochii-n frunte ca zarurile la ruleta. Cel mai probabil, pentru dementa ei, i s-au luat doua zile de la coada, pentru ca, avand 31, a inceput sa si-o ia in cap si sa se dea pe dupa fusta iernii, mieroasa si vicleana ca o pisica tiganeasca, sa-i mai lase si ei ceva zile de lucru slab. Vorba vine. Ea baga mana in oala de fiecare data. Si tot nu se frigea.

Si fiind pasibila de pareza totala pe partea creierului cu gandirea logica, Februarie a fost pusa la inceputul calendarului, i-au fost aruncate in graba cateva jucarii si dusa intr-o camara, izolata de restul lunilor cu fuste frumos colorate, tricotate de Mos An intre un Fifa 2009 si un meci de la Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud 2010, toate camerele de filmat pe Messi (inca o data, sa se stie!), ca nici iarna, cu toate nazurile si pretentiile ei, sa nu mai stie de ea. Dar si asta e sireata. Hai sa fim seriosi. Si-i cam da nas in ultima vreme.

Ia luati de vedeti (bine ca nu s-a soldat cu victime umane, doar murale!). No, cum a ajuns domnisoara Dacie cu cracii la deal acolo, toma` in satul lui Blaga?