Cum sa scapi de zonele hiperpigmentate ale pielii

Punctele intunecate pe piele apar din cauza expunerii la soare, dar si din alte motive. Nu sunt periculoase si nu ne vor face niciun rau. Acestea fiind spuse, aceste puncte hiperpigmentate pot face o persoana sa se simta nesigura. Daca aveti de-a face cu pete intunecate, veti fi bucurosi sa stiti ca le puteti elimina cu succes. Iata cateva sfaturi utile si trucuri care va vor ajuta sa eliminati petele intunecate si sa aveti pielea stralucitoare si luminoasa.
Supraproductia de melanina duce la aparitia de pete intunecate. Melanina este un pigment care confera pielii culoarea naturala. Numerosi factori contribuie la supraproductia melaninei, insa expunerea la soare este principalul vinovat. Pigmentul actioneaza ca o protectie solara naturala care va protejeaza pielea de razele UV ale soarelui, motiv pentru care va bronzati. Acestea fiind spuse, expunerea excesiva la soare afecteaza acest proces si cauzeaza formarea de pete si plasturi hiperpigmentate. Efectele negative ale expunerii la soare pe piele sunt bine cunoscute. De exemplu, 80% din liniile fine si ridurile pe fata sunt cauzate de soare.

Odata ce au aparut petele intunecate, expunerea la soare le poate intuneca si le va face mai vizibile. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti pentru a elimina petele intunecate este limitarea expunerii la soare, in special in timpul verii. Incercati sa nu iesiti intre orele 10:00 si 3:00. Daca trebuie sa fii afara, purtati palarii, ochelari de soare, aplicati protectie solara si reaplicati-o ori de cate ori este necesar. Acest lucru va impiedica formarea de noi locuri intunecate si intunecarea celor existente. Limitarea expunerii la soare si purtarea de protectie solara sunt doar un inceput al luptei impotriva petelor intunecate.