Cum sa scapi de mirosurile nedorite din aspiratoare

Un aspirator iti poate mentine casa proaspata toata ziua, dar trebuie sa ai grija de el. Dupa cum probabil stii, aspiratoarele au tendinta de a capata mirosuri ciudate in timp. In special in cazul unitatilor ambalate, mirosurile pot deveni destul de deranjante. Daca nu reusesti sa iti intretii frecvent aspiratorul, acesta va incepe sa elibereze aceste mirosuri, in loc sa isi indeplineasca datoria de a mentine imprejurimile casei proaspete si curate. Iata cateva modalitati de a scapa de mirosurile nedorite emanate uneori de aspiratoare:

1.Inlocuieste pungile si goleste resturile

Pungile mirositoare sunt, de obicei, principala cauza pentru care un aspirator capata aceste mirosuri. Daca detii o unitate sigilata, incepe prin a inlocui sacul. Pungile sunt de fapt foarte importante pentru a preveni mirosurile ciudate. Incearca sa cumperi numai pungi originale, produse sau recomandate de producatorul aspiratorului. Unele pungi au straturi suplimentare de filtrare care limiteaza mirosul eliberat de murdaria adunata in interior ori sisteme complexe de etansare auto. Pungile trebuie inlocuite intre o luna si sase luni, in functie de marimea lor si de frecventa aspirarii. Daca ai pungi lavabile, spala-le si lasa-le sa se usuce complet. Nu monta inapoi pungile umede pentru ca ai putea strica aspiratorul.

Daca detii un aspirator fara sac, este evident ca trebuie sa golesti recipientul de murdarie, sa-l speli si sa-l lasi sa se usuce complet.

2.Curata aspiratorul

Asigura-te ca vidul este curat. Umezeste o carpa de curatare in apa proaspata cu sapun. Sterge cu atentie intreaga suprafata a aspiratorului, pentru a indeparta praful si alte tipuri de pete. Daca doresti sa fii mai prietenos fata de mediu, curata vidul folosind bicarbonat de sodiu. Incepe prin pregatirea amestecului. Se presara o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-o cantitate rezonabila de apa. Utilizeaza aceasta solutie pentru a spala furtunul, filtrele si compartimentul sacului. Clateste aceste componente folosind apa proaspata si apoi usuca orice material plastic sau metalic folosind o bucata de panza curata si uscata. Acorda o atentie speciala interiorului furtunului.

3.Curata/Inlocuieste filtrele

Aspiratorul are filtre care ajuta la evitarea murdariei, a prafului si a alergenilor de a scapa inapoi in mediul in vid. Aceste filtre devin de obicei vechi si trebuie, la un moment dat, schimbate. Este indicat sa nu cumperi cele mai ieftine filtre, deoarece acestea sunt importante, nu numai pentru sanatatea ta, ci si pentru sanatatea celor dragi.

Trebuie sa schimbi filtrele aspiratorului la fiecare 3 pana la 12 luni. Ca si in cazul sacilor, cumpara intotdeauna componente recomandate sau originale. Produsele terta parte nu numai ca au o calitate inferioara, dar uneori nici nu corespund formei geometrice necesare, permitand prafului si altor particule din aer sa se sustraga complet sistemului de filtrare.