Cum sa faci cumparaturi ca un minimalist

S-ar putea sa para o contradictie, cum ar trebui sa cumpere un minimalist. O mare parte din ceea ce face un minimalist este reducerea consumului.

Minimalist sau nu, noi toti trebuie sa consumam intr-o oarecare masura. Practicarea minimalismului ne ajuta sa eliminam ceea ce nu este necesar pentru a ne putea concentra pe ceea ce este cel mai important. .Minimalistii se uita in garderoba, identifica ceea ce conteaza cu adevarat pentru ei si vor cumpara articole cu valorile lor de baza.

Restul societatii tinde sa priveasca in exterior si sa faca cumparaturi in functie de tendintele actuale. Deci, primul pas pentru cumparaturi ca un minimalist este sa te uiti inauntru.

Cunoasteti valorile 
Fiecare fiinta de pe aceasta planeta are un set de valori fundamentale. Valorile noastre sunt alegerile pe care le-am facut despre cum vrem sa traim viata noastra. Cu atat de multe distrageri se intampla, adesea este foarte greu sa traiesti dupa aceste valori. S-ar putea sa avem o vaga idee despre ce ne intereseaza cu adevarat, dar lasam valorile noastre sa devina forta motrice. Inainte de a va gandi cumva la cumparaturi ca un minimalist, trebuie sa aveti valori de baza scrise.

 

Exercitii pentru cunoasterea valorilor
Asigurati-va ca aveti un pix si hartie, luati-va undeva unde puteti petrece ceva timp relaxant. Fie ca va aflati pe plaja, la parcul local sau la lac, mergeti undeva unde va simtiti calm si in pace. In partea de sus a foii de hartie scrieti: „Ce este cu adevarat important pentru mine ca barbat / femeie / persoana?” . Inchideti ochii si cititi cu voce tare aceasta afirmatie, respirati si vedeti ce va vine in minte. S-ar putea sa vedeti imagini sau momente din viata dvs. in ochii mintii dvs. in care v-ati simtit cu adevarat fericit si in pace.

Notati aceste momente, capturati cat puteti. Odata ce aveti o lista, treceti prin fiecare din acele momente si intrebati-va „De ce a fost atat de important acest moment pentru mine? Cum m-am simtit in acest moment?”. Scrieti raspunsurile care va vin, langa aceste momente.

Odata ce aveti o lista de valori, obiectivul este sa incepeti sa acordati prioritate la ceea ce credeti ca este cel mai important pentru dvs. Nu exista nici un raspuns corect sau gresit aici, scopul este sa obtineti primele 3 valori in ordinea prioritara. De indata ce aveti valorile dvs. de baza, le puteti aplica in obiceiurile dvs. de cumparaturi si veti putea face economii, ca un minimalist.