Cum sa cumperi o motocoasa electrica

Motocoasele pe benzina sunt destul de puternice, dar uneori vei fi tentat sa alegi o motocoasa electrica. Unele modele de motocoase electrice sunt mai economice si chiar mai ecologice decat “surorile” lor, motocoasele cu gaz. In plus, daca alegi sa cumperi o motocoasa electrica in detrimentul unei motocoase cu gaz, nu va mai trebui sa iti faci griji sa reumpli benzina, ci doar sa incarci bateria.

In prezent, traim pe fuga, astfel ca aceste motocoase electrice devin alegerea multor proprietari de locuinte cu mai putine garduri vii de intretinut decat aceea care intr-o oarecare masura sunt nevoiti sa cumpere motocoase pe benzina.

Particularitatile motocoaselor electrice cu cablu

In general, acest tip de motocoase sunt cea mai economica alegere si nu necesita o intretinere foarte sofisticata si complicata. In general, sunt destul de silentioase si sunt foarte usor de pornit ca si conectarea unui cablu prelungitor si rotirea comutatorului ON. Aceste motocoase electrice cantaresc de asemenea mai putin, ceea ce ajuta la o diminuare a oboselii in timpul taierii.

Principa limitare a motocoaselor electrice cu cablu este faptul ca acest cablu cu care sunt prevazute iti limiteaza raza de actiune, tu putand sa te deplasezi la aproximativ 100m de sursa de curent. Astfel, deoarece esti legat la acest cablu de prelungire, sa te plimbi in jurul tufisurilor si a altor obstacole poate fi o actiune greoaie.

Motocoasele electrice fara cablu (cu baterie)

Motocoasele electrice fara cablu combina confortul modelelor electrice cu portabilitatea dizpozitivelor care functioneaza pe benzina. Bateria este cel mai important aspect al acestui tip de motocoasa. Dupa ce ai lasat-o sa se incarce timp de aproximativ 4-5 ore, o poti folosi timp de aproximativ 40-50 de minute prin gradina pe care vrei sa o ingrijesti.

De obicei, este bine sa alegi dintre doua tipuri de baterii pentru motocoasa electrica fara cablu, si anume: NiCad sau litiu-ion. In general, cele din litiu-ion sunt mai bune, deoarece acestea nu pierd puterea de taiere pe masura ce bateria se stinge treptat. De asemenea, aceste tipuri de baterii sunt mai usoare in greutate, facand tunderele mai usor de manevrat.

Indiferent ca alegi o motocoasa Husqvarna ieftina si buna cu cablu sau fara cablu, este indicat ca atunci cand alegi o latime de taiere, sa alegeti una egala cu dimensiunea gardurilor vii pe care le vei taia. Acest lucru iti va permite sa efectuezi taieturi netede peste varfurile gardurilor vii.