Cum revine cultura anilor 80

Valurile nostalgiei retro par sa vina la intervale egale. Practica a aratat ca exista o perioada de izolare care dureaza intre 25 si 30 de ani inainte de epoca de mult intors, iar mizeria pare sa dureze atat timp cat decade in sine. La sfarsitul anilor 2000, muzica anilor 80 a inceput incet sa revina in cultura noastra. La mijlocul anilor 2010, totul a fost retro-val, ca sinteza-pop, neon-glazura estetica si moda inspirata de filosofia romantica noua a domnit suprem. Cu toate acestea, pe masura ce ne apropiem de sfarsitul anilor 2010, deceniul care urmeaza ritmurilor vibrante pare sa se revarsa din toate partile – pe masura ce calatorim inapoi in viitor, iata cum a revenit cultura anilor 90.

TENDINTELE REVENIRII
Valul trendului din anii ’80 a fost anuntat cu hit-uri obscure sintetice-pop de la colegiu la sfarsitul anilor 2000. Inceputul anilor 90 ai culturii revine pe un traseu complet diferit – poate fi recoltat prin revigorari. Noile anotimpuri ale spectacolelor, cum ar fi Fisierele X, Roseanne, Will si Grace, precum si Twin Peaks, arata un interes nou in deceniul video-banda. Acest lucru se reflecta, de asemenea, in comunitatea de jocuri ca remake-ul hit-urilor de succes, cum ar fi Final Fantasy VII, primul Resident Evil si continuarea lui se indreapta spre lumina reflectoarelor.

ESTE IN TABELE
Tindem sa romanticizam ultimele decenii, dar exista ceva cu adevarat special cu privire la tactilitatea tehnologica din anii ’80 si ’90. Fenomenul „banda” din anii ’90 – sau mai specific, modul in care aceasta tehnologie s-a manifestat in decursul acestui deceniu – este o revenire pe termen lung. Excelentul popular Netflix arata 13 motive pentru care valorifica acest lucru prin utilizarea casetofonelor audio ca dispozitive de complot literal. Ultimul sequel al popularului franciza de jocuri video Resident Evil pune in prima ora a jocului benzi video pentru dispozitivele video si aparate video de pe fata si centru. Asa cum s-a mentionat deja, exista un factor de „tactilitate”, modul in care aceasta tehnologie face clic si se fixeaza, ceea ce pare a fi extrem de entuziast pentru entuziasmul anilor ’90.