Cum puteti lupta cu anxietatea – Partea I

Nu am trecut prea usor in randul mileniilor. Toate lucrurile care s-au spus despre echilibrul munca-viata s-au dovedit a fi o realitate cruda pe care cu totii o traim. Acum ca traim intr-o epoca complet electronica, unde exista mai multe informatii decat cele cu care creierul tau s-ar putea descurca, munca si viata vin ca uleiul si apa. Nu este de mirare atunci ca sanatatea mintala este chiar in partea de sus a listei de ingrijorare a tuturor la locul de munca.

Din ce in ce mai multi oameni isi iau zile libere din cauza sanatatii lor mintale. Bolile fizice sunt inca o problema importanta pentru angajatori, dar daca forta de munca nu este in masura sa faca fata stresului si anxietatii rolurilor lor, la ce bun este afacerea lor? De aceea, anxietatea se poate simti ca o alee. Este intunecat si periculos si vrei doar sa ajungi cat mai repede la siguranta celeilalte parti.

O zi de intinerire doar pentru tine

Ce faci cand ai o zi libera de la munca ? Cel mai probabil, stai acasa uitandu-te la televizor, poate duci cainele la plimbare si incearca sa iei viata incet. Dar asta nu este la fel de bun ca o zi planificata de intinerire. O zi completa completa de a te indeparta de la serviciu, de a nu-ti pasa mintea la nimic care iti aminteste chiar de la distanta de munca este cea mai buna modalitate de a-ti petrece cele 24 de ore gratuite pe care le ai. Aceasta inseamna ca opriti telefonul sau macar opriti notificarile. Nu urmariti stirile si planificati o zi de activitati care va vor oferi mai multa claritate. Faceti o plimbare lunga in parc. Du-te si vezi o productie de teatru. Mananca la un restaurant minunat. Accesati un parc tematic. Faceti din ea o zi care va va creste moralul si energia.