Ce verighete alegem pentru el? Tabel cu marimi, forme si materiale

Chiar daca, aparent, alegerea unei verighete pentru femei este mai grea, in fond, alegerea inelului de casatorie pentru barbati este cea care ne pune la grea incercare, pentru ca acestia sunt mult mai pretentiosi. Barbatii nu sunt obisnuiti sa poarte astfel de bijuterii, astfel ca este destul de greu pentru ei sa gaseasca un model pe care sa il agreeze. De aceea, cei mai multi dintre barbatii moderni opteaza pentru modele foarte simple, finute, care sa nu iasa prea mult in evidenta.

Daca aruncam o privire in trecut, vom descoperi ca pana la mijlocul secolului al XII-lea, barbatii nu purtau deloc verighete. In momentul in care a luat sfarsit cel de-al Doilea Razboi Mondial, acestia au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie acestei bijuterii, care simboliza iubirea eterna si fidelitatea celor doi parteneri. Barbatul modern alege mai ales verighete din aur alb; nu vom vedea foarte des un barbat care sa opteze pentru modele dintr-o colectie de verighete in Galati cu diamante sau alte pietre pretioase; intotdeauna vom vedea barbati purtand inele simple, din aur galben sau aur alb.

Finisajele sunt cheia pentru ca ele sunt cele care marcheaza legatura dintre inelul mirelui si cel al miresei. Femeia opteaza pentru modelul care i se potriveste, iar verigheta pentru sot se construieste urmand detaliile acesteia, cu finisaje in concordanta. Forma si profilul pentru el sunt foarte importante. Aceasta poate prinde mai multe forme, in functie de preferintele specifice.

Mirii pot opta pentru modele semibombate, cu forma rotunjita, dar si cu model plat pe interior. Cele cu forma plata sunt preferate in special de barbati. Acestia nu spun nu nici atunci cand vine vorba despre celebrul model traditional, clasic, cu forma bombata. Pentru ca moda s-a schimbat, iar mirii sunt din ce in ce mai deschisi la variante diverse, acestia pot opta si pentru verighete din aur alb sau chiar pentru cele din platina. Asta nu inseamna insa ca barbatul va fi deschis si la purtarea pietrelor pretioase.

Pe langa toate aceste aspecte, este important de stiut faptul ca alegerea trebuie sa fie una comuna. Inelele de casatorie nu trebuie sa fie alese nici de nasi, nici de socri, nici de mireasa, nici de mire, ci de acestia din urma, impreuna. Atat femeia, cat si barbatul trebuie sa porneasca in cautarea verighetelor perfecte intr-un magazin de verighete din Galati si sa identifice acele piese care sa fie pe placul amandurora si care sa se potriveasca si cu personalitatea lor.

Nu uitati ca alegerea verighetelor reprezinta un pas foarte important pentru cei care urmeaza sa se casatoreasca pentru ca le vor purta toata viata. Este important sa aiba in vedere toate aspectele, pentru ca, traditia spune ca acestea trebuie purtate tot timpul, astfel ca trebuie sa aiba un design potrivit pentru orice tip de tinuta si orice context. Fiecare pereche de verighete este construita asemenea unei carti deschise, care asteapta sa scrie o poveste de dragoste. Semnificatia ei infloreste pe masura ce sotii poarta mai multe si mai multe povesti impreuna, pe care le tes in fir de dragoste si parfum de sentimente.