Ce trebuie sa ai in vedere inainte de a cumpara un motocultor

Avantajele de a detine sau de a inchiria un motocultor sunt numeroase. Motocultoarele sunt in general utile pentru rasucirea solului, amestecarea de compost si ingrasamant, pentru modificarea solului astfel incat apa sa ajunga mai usor la radacinile plantelor, etc.

Multi gradinari doresc, in prezent, sa pregateasca paturi de flori si gradini de legume pentru plantare. In primavara acestui an, motocultoarele au fost foarte cautate. Vara, cultivatorii pot separa buruienile de randurile de legume.

Multi proprietari planuiesc sa inchirieze un motocultor doar pentru cateva ore, iar companiile de inchiriere solicita de obicei un depozit. Daca inchiriezi un motocultor in fiecare an, taxele vor fi in curand egale cu costul unui instrument nou.

Ce tip de motocultor ar trebui sa inchiriezi sau sa cumperi? Cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii ai in considerare sunt dimensiunea parcelei si tipul de sol pe care lucrezi.

Pe langa aceste doua elemente esentiale, este important sa te interesezi de calitatea lamelor. Este indicat sa cauti lame din otel cu multiple suprafete de taiere, pentru a taia cat mai bine radacinile si burienile. Unele motocultoare sunt prevazute cu lame care se rotesc in sens contrar. Cu acestea, poti sapa mai in adancime, facandu-le potrivite pentru actiuni mai complexe.

Exista motocultoare mici, care cantaresc mai putin de 25 de kilograme. Acestea sunt de obicei manuale sau sustinute de roti mici, care permit ca lamele sa fie manevrate in jurul plantelor. Motocultoare putin mai mari sunt folosite pentru a cultiva suprafete mai mari de gradina. Cele mai puternice motocultoare Ruris sunt cele care au putere si in roti. Ele vin intr-o varietate de dimensiuni variind de la cele mici, pentru gradini suburbane, pana la modele mari folosite de peisagistica.

Motocultoarele frontale functioneaza mai mult ca omologii lor mai mici, cultivatorii. Sunt potrivite pentru a face paturi stabile si pentru a amesteca pamantul putin varsat. Motocultoarele cu chingii sunt precum niste cultivatori ce au consumat steroizi. In mod esential, acestea fac acelasi lucru si opereaza in acelasi mod, dar sunt mai mari si mai puternice, permitandu-te sa te ocupi mai usor de munci mai grele.

Este indicat sa achizitionezi un motocultor cu latime reglabila. Acest lucru poate optimiza performanta masinii in orice situatie.