Cat de multe stim despre designul responsive la finalul anului 2017?

Multe persoane vorbesc despre conceptul de design responsive. Atunci cand ne referim la un astfel de design putem spune ca persoana care va crea un astfel de site nu va mai face o versiune a acestuia dedicata utilizatorului de telefon mobil, ci va concepe de la zero un design dedicat tuturor device-urilor de pe care poate fi accesata platforma.

Web designul responsive este mai mult decat apreciat in anul ce urmeaza si a cunoscut o popularitate imensa in decursul anului 2017 datorita faptului ca va oferi utilizatorului o experienta deosebita, indiferent de gadget-ul pe care acesta il foloseste pentru a naviga. Acesta va putea sa-si adapteze layout-ul in functie de mediul de vizionare. Crearea unui site responsive ofera utilizatorilor o experienta excelenta de navigare, facilitand procesul de informare sau achizitie.

Detalii despre conceptul de site web responsive

El a fost realizat prima data de catre Ethan Marcotte. Acesta se bazeaza pe cateva lucruri esentiale. Gridurile fluide sunt o caracteristica a acestui tip de webdesign. Pe masura ce rezolutia se schimba, elementele paginii se vor redimensiona destul de mult. Imaginile vor fi flexibile, iar latimea si inaltimea acestora va fi modificata in functie de grid. Media queries vor fi si ele prezente pe un site ce se foloseste de acest concept.

Imaginile flexibile isi vor putea modifica dimensiunile in functie de rezolutia dispozitivului pe care il veti detine. Indicat ar fi ca pe server sa se salveze mai multe dimensiuni ale imaginilor pe care le veti folosi pe website.

Veti vedea ca daca veti apela la o firma de web design serioasa, aceasta va va oferi niste solutii foarte eficiente pentru a realiza un website de claitate. O astfel de firma va va pune la dispozitie un web designer profesionist, care isi va face treaba foarte bine avand scopul precis de a va pune in practica ideile. Veti vedea ca site-ul vostru va fi foarte reusit si il veti aprecia extrem de mult.

Accesibilitatea, precum si experienta buna de navigare vor fi caracteristice website-ului vostru. Site-ul se va adapta foarte bine la rezolutia device-ului folosit de utilizator.