Cand ne iubim si ne cunoastem pe noi insine

Invata sa te iubesti

Cu totii avem puncte tari si puncte slabe. Problema este ca, de multe ori, ne impiedicam de negativ, iar acest lucru ne impiedica sa sarbatorim aspectele pozitive. Nu este intotdeauna usor sa inveti sa te iubesti pe tine insuti, dar puteti face pasi pentru a face aceasta provocare mai putin descurajanta.

Cunoaste-te pe tine insuti

Daca vi s-ar cere sa va descrieti in cateva cuvinte, ce ati spune? Acum, comparati cuvintele pe care le-ati folosit cu cele transmise de rude, cei mai buni prieteni sau partenerul dumneavoastra. Te-ai lovit de unghie pe cap sau te privesti foarte diferit fata de cei care te iubesc cel mai mult? Multi dintre noi avem o perceptie inclinata asupra noastra, care este determinata de faptul ca ne concentram asupra defectelor noastre. Oamenii din jurul tau ar putea observa aceste trasaturi pe care le considera puncte slabe, dar fie vor juca un rol foarte mic in impresia lor generala despre tine, fie pot contribui de fapt la ceea ce ii face sa creada ca esti special sau unic. Daca exista o prapastie intre raspunsurile dvs. si cele ale altora, este util sa va cunoasteti un pic mai bine. Vorbeste cu oamenii despre cum ce simt despre tine. S-ar putea sa fii surprins de ceea ce afli.

Faceti teste de personalitate deoarece rezultatele testelor de personalitate va pot ajuta sa intelegeti de ce va comportati in anumite moduri si sa va dati seama cum puteti face schimbari sau sa va adaptati modul de gandire pentru a exersa ingrijirea de sine si imbunatatirea de sine.