Cand de importanta este ventilatia hotelor incorporabile?

Cel mai bun remediu impotriva grasimii, umezelii si caldurii care se mai aduna atunci cand gatesti este sa iti instalezi in bucatarie o hota incorporabila. Aceste hote incorporabile pe care le poti alege pentru bucataria ta vin intr-o serie de optiuni si bineinteles in stiluri diferite. Daca analizezi piata cu atentie, poti gasi solutia potrivita pentru bucataria ta.

Ventilatia hotelor incorporabile

Atunci cand instalezi o hota incorporabila, trebuie neaparat sa tii cont de dimensiunea, forma si tipul de montare inainte de a alege hota incorporabila potrivita pentru bucataria ta.

In general, hota incorporabila ar trebui sa fie cel putin la fel de larga ca si gama de gatit si de preferinta cu aproximativ 3 centimetri mai lunga pe fiecare parte. Latimile cele mai comune sunt in general intre 30 si 36 de centimetri.

Pentru o performanta optima, poti instala o hota intre 20 si 24 de centimetri distanta de o plita electrica si intre 24 si 30 de centimetri distanta fata de un aragaz cu gaz. Este indicat sa citesti intotdeauna cerintele specificate care vizeaza inaltimea de montare corespunzatoare.

Cea mai importanta decizie pe care o vei lua cu privire la cumpararea unei hote incorporabile are legatura cu sistemul de evacuare al acesteia.

In general, exista doua optiuni de evacuare in cazul hotelor incorporabile:

Hotele incorporabile aerisite

Poti opta catre o evacuare spre exterior ( o optiune foarte recomandata), pentru a elimina complet toti factorii iritanti. In cazul in care hota ta se monteaza pe un perete exterior, canalele de evacuare vor fi mai scurte si astfel mai eficiente. In celalalt caz in care hota se monteaza pe un perete interior sau pe o “insula”, trebuie sa tii cont de distanta mai mare pe care aerul trebuie sa fie fortat si sa tii cont de faptul ca vei avea nevoie de o unitate mai puternica.

Instalarea corecta a conductelor este esentiala pentru eficienta si performanta generala a hotei. In timp ce multi oameni angajeaza un profesionist pentru a instala hota incorporabila, poti achizitiona anumite materiale pentru a realiza asta de unul singur.

Evacuarea nu trebuie condusa niciodata la mansarda sau la subsol. Asigura-te ca dimensiunea canalului este aceeasi cu atasamentul hotei si de asemenea citeste intotdeauna specificiatiile producatorului.

Hotele incorporabile non-ventilate sau recirculate

Acesti trei termeni sunt interconectati. Aceasta inseamna ca aerul este tras printr-un filtru de carbune pentru a prinde factorii iritanti. Avand aceasta optiune, este important sa iti schimbi filtrele la fiecare cateva luni.