Atunci cand stati in chirie – III

Fara valoare imobiliara

Cand sunteti chirias, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la valoarea celor patru pereti din jurul vostru, deoarece nu veti avea nevoie sa ii vindeti si sa va mutati intr-o zi. Valorile proprietatilor, in intreaga lume, cresc si coboara in permanenta – o casa care era valoroasa o saptamana ar putea valora cu 10% mai putin decat pretul cerut pana la aceeasi ora saptamana viitoare.

Desigur, acest lucru depinde de locul in care locuiti si de ce fel de casa ati investit, dar este o preocupare generala ca toata lumea care cauta sa puna piciorul pe scara imobiliara se ingrijoreaza. Intr-adevar, multor proprietari le place sa cumpere o casa de vis si sa se stabileasca in ea pentru viata, pur si simplu pentru ca stiu ca nu vor primi o afacere buna daca vor mai pune vreodata casa pe piata. Poate fi mult mai ieftin de renovat decat sa cauti un loc mai mare si mai bun si, ca locatar, este o situatie in care nu vei fi niciodata inchis.

In mod similar, valoarea unei locuinte poate afecta cat de mult se plateste in impozite pe proprietate, astfel incat chiar si atunci cand locuinta dvs. apreciaza in valoare, majorarea impozitelor ar putea fi prea mare. Ipoteca ar putea creste, de asemenea, dar, cu doar un contract de inchiriere pe cap, aceste costuri nu va vor afecta contul bancar.