Arta pune intrebari pertinente – Partea a II-a

ELEMENTUL UMAN
Folosim arta pentru a spune povesti si pentru a prezenta idei noi, dar in cele din urma, cea mai mare parte a artei ajunge la intrebarea fundamentala: ce inseamna sa fii om? Si acesta este motivul pentru care cream arta tot timpul. Cautam in permanenta raspunsuri si daca va orientati catre stiinta pentru a dezvalui misterele universului sau sunteti mai inclinat sa stati si sa contemplati un poem, cautati mereu ceva.

Elementul uman, curarea si prezentarea unei opere de arta este ceea ce o face atat de atragatoare si ceea ce o face un vehicul atat de bun pentru aceste intrebari. Arta ne face sa ne gandim la sens. Uneori, se poate simti ca artistii castiga cinic bani afisand junk, dar daca te-au facut sa te gandesti, probabil te-au obligat sa pui o intrebare. Chiar daca aceasta intrebare este „are aceasta galerie un magazin?”

ARTA ESTE EXPRESIVA
Chiar si atunci cand este posibil sa nu intelegeti contextul artei sau scopul unei anumite piese, probabil ca veti avea o reactie emotionala la ea. Acest lucru este intr-adevar ceea ce face ca arta sa fie arta si nu altceva. Cand ai un raspuns emotional, munca isi face treaba.

Voi ce credeti? A evoluat arta intr-atat de mult incat sa ajunga sa ne faca sa ne punem intrebari cu privire la valorile si existenta noastra? Arta este complexa. uneori urata, dar posibilitatile de exprimare sunt infinite. Acest lucru face ca arta sa fie unica de fiecare data, mulandu-se pe particularitatile individului creator.