Analiză de piață: Alegem apartamente cu 2,3 sau 4 camere din zona Titan?

Alegerea unei locuințe ridcă probleme tuturor celor care doresc să își achiziționeze un imobil deoarece ofertele sunt foarte multe, iar de multe ori prețul pentru un imobil cu 2 camere este la diferență foarte mică față de cel cu 3 sau 4 camere. Atunci când doriți să vă achiziționați un imobil trebuie să fiți atent la toate detaliile pentru a vă bucura de locuință achiziționată.

De ce zona Titan?

Zona Titan a fost o zonă rău famată din cauza zvonurilor care circulau, unele neadevărate altele adevărate, dar cu timpul zona a căpătat o altă alură și i-a fost dată o noua fațetă, astfel că multe clădiri de birou, parcuri, grădinițe, școli au început să fie construite și să îi ofere zonei un alt aspect și o alta rezonanță pe piață. În momentul de față, zona Titan este una dintre cele mai bine cotate zone pentru cei care doresc să își achiziționeze o locuință datorită accesului ușor pe care această îl are la cele mai mari artere ale Bucureștiului. Titanul se bucură în momentul de față de o infrastructură bună și într-o continuă dezvoltare care asigură o circulare ușoară și comodă datorită gurii de metrou prezente și a numeroaselor stații de tramvai și RATB care le asigură oamenilor un drum rapid și ușor. De asemenea, nenumărate parcuri au fost amenajate dând zonei un aspect mai natural și oxigenând foarte mult aerul. Grădinițe, școli, licee, centre comerciale se pot găsi în această zonă și în număr foarte mare, astfel că pentru cei care doresc să își întemeieze o familie sau au deja una este o zona favorabilă. Pe lângă acest lucru, costul unui apartament din zona Titan se află la un raport calitate-preț excelent.

Apartament cu 2, 3 sau 4 camere în zona Titan?

Atunci când doriți să vă achiziționați un apartament trebuie să vă gandiți în primul rând la câti membri or să locuiască în imobilul respectiv. În cazul în care sunteți momentan singur puteți să optati pentru un apartament cu 2 camere din cartierul Titan, dacă aveți un copil atunci optați pentru un apartament cu 3 camere sau pentru unul cu 4 camere. Un apartament cu 2 camere este compus dintr-o bucătărie, un dormitor, o sufragerie și o baie. Cel cu 3 camere are prezente două dormitoare, o sufragerie, o bucătărie și o baie sau două (depinde de apartament), cel cu 4 camere este cel cu 3 dormitoare, o sufragerie, o bucătărie și o baie. Numărul camerelor este dat de cele care pot să fie folosite pentru dormit. O agenție imobiliară este cea care vă pune rapid la dispoziție unele dintre cele mai bune și ofertante imobile. Dacă stăm să analizăm piața, prețul pe 1 metru pătrat ultil în această zonă este de aproximativ 1000 euro.

În cazul în care optați pentru un apartament cu 2 camere, prețul unui apartament pornește de la aproximativ 34.000 euro pentru 36 mp, într-un apartament la aproape un sfert de oră de mers pe jos de la metrou și vă bucurați de foarte multe parcuri, școli, grădinițe, terase, restaurante, spitale, etc. Dacă doriți în schimb mult mai mult spațiu, atunci costul unui apartament de de 64 de mp poate să fie si 60.000 euro. La apartamentele cu două camere cu cât suprafața este mai mare de 50 de mp cu atât costul pe metru pătrat este mai mic. În schimb alegerea unui apartament cu 2 camere într-un ansamblu rezidențial din zona Titan depășește 1000 euro pe metru pătrat deoarece aceste apartamente sunt clasate ca și apartamente de lux.

Apartamentele cu 3 camere din zona Titan regasite în catalogul https://premierimobiliare.ro/oferte-vanzare-imobiliare-bucuresti/apartament-3-camere-titan/ pot să aibă suprafețe pornind de la 60 mp până la 100 mp. În acest caz costul unui metru pătrat este de aproximativ 1000 euro ca și în cazul celui cu două camere. Se poate observa că în momentul de față un apartament cu 3 camere care are 70 de mp are prețuri sub 65 000 euro, dar apartamentele in ansambluri rezidențiale își păstrează prețul de peste 1000 de euro pe metrul pătrat. Apartamentele cu 4 camere în zona Titan au o suprafață cuprinsă între 70 mp și peste 100 mp. Apartamentele cu 4 camere au în general prețul de peste 1000 euro pe metru pătrat indiferent dacă sunt sau nu în ansambluri rezidențiale.

Din toate datele culese și analizate, putem observa că zona Titan găzduiește locuințe pentru toate buzunarele și pentru toate preferințele. Astfel că, dacă dispuneți de un buget de 50.000 euro puteti să vă permiteți un imobil cu 2 camere la peste 55 mp într-un ansamblu rezidențial sau puteti să optați pentru un apartament de 3 camere la 60 de mp, dar care prezintă o structură mai învechita a blocului.