Aceste articole de bucatarie sunt cele mai murdare si trebuie sa le curatati

Desi bucataria dvs. arata curata, exista cateva obiecte pe care le folosim zilnic si pot fi putin murdare. S-ar putea sa fiti surprinsi stiind ce cantitate de bacterii si murdarie aceste obiecte ar putea contine si faptul ca acestea sunt ceea ce folositi cel mai mult atunci cand gatiti sau curatati bucataria. Unele dintre ele pot fi curatate si dezinfectate, in timp ce altele ar trebui inlocuite in mod constant.

Burete de vase

Desi infricosator, un studiu recent publicat in The New York Times sustine ca nu exista nici o modalitate de a dezinfecta bureti de spalat vase pentru a ucide toti germenii pe care ii contine. Este recomandabil sa il inlocuiti in mod regulat si sa nu-l lasati sa fie umed.

Manerele

Manerele de bucatarie pot fi cele mai murdare intr-o casa, asa cum multi le ating, dupa ce au atins carnea bruta, legumele murdare si multe altele. Asigurati-va ca VA curatati regulat manerul frigiderului, dulapurile si manerele cuvei si masina de spalat vase. Dezinfectarea servetelelor sau a oricarui produs similar este o idee buna de utilizat. Ar putea fi epuizant sa luati in considerare toate aceste detalii, dar acestea sunt cheia unei curatari corespunzatoare.

Recipientele de Sare si Piper

Folosim zilnic sare si piper pentru a da gust mancarurilor noastre, dar adaugam, fara sa stim, si tone de bacterii care traiesc pe ele. Se recomanda sa  puneti in masina de spalat vase recipientele inainte de a le reumple si de a le sterge in mod constant cu servetele antibacteriene lichide sau dezinfectante.

Chiuveta

Chiuveta de bucatarie este folosita zilnic de majoritatea dintre noi, chiar daca avem si o masina de spalat vase. Specialistii recomanda dezinfectarea chiuvetei de bucatarie zilnic cu inalbitor si apa si ori de cate ori este necesar. Un studiu chiar a sugerat ca vasul de toaleta ar putea fi mai curat decat chiuvetele de bucatarie, mai ales daca aveti tendinta de a lasa mancaruri murdare peste noapte.

Prosoape de spalare

Aceste prosoape nu sunt cu siguranta la fel de curate ca prosoapele de baie si acest lucru se datoreaza faptului ca avem tendinta de a le folosi mai mult inainte de a le spala. Utilizati inalbitorul pentru a le spala si a le inlocui zilnic. Alte lucruri pe care ati putea dori sa le dezinfectati zilnic sunt blocurile de cutite si aparatul de cafea.